Milanesas
Det är jättekul att laga mat. Men när man gör det varje dag så blir i alla fall jag lite små less ibland. Att komma hem till ett dukat bord och känna doften av nylagad mat.... Det ger som en underbar känsla. U-flickan far vidare på fredag men lovade att laga middag innan avfärd. Veckorna har rusat iväg och ibland har vi knappt hunnit äta middag tillsammans. Men så i sista minuten fick vi till det och hon bjöd på en underbar milanesas. Det är något som man äter ofta i hennes hemland. En typ av snabbmat. Man kan göra det på kyckling, nötkött eller fisk. Man serverar vilken sås man vill och äter med potatismos eller ris.
U-flickan bjöd på kycklingvarianten med ris och sallad. Vi torra svenskar vill ju gärna blöta ner maten lite men det fanns ingen sås så långt ögat kunde se. Hittade lite mango chutney i kylen och det var helt ok men en tomatsås med vitlök skulle inte sitta helt fel.
De två äldre S'en fick bistå som hantlangare och de förbjöd mig att ta reda på hur denna rätt tillagas för i fortsättningen så är det deras rätt. Det blir ju intressant. Och i vanlig ordning ser jag fram emot att få sätta mig vid ett dukat bord.
Om jag nu ska gissa och med vetskapen om vilka ingredienser som använts så tycker jag att du ska göra så här:
Milanesas, 6 portioner
1 kg kyckling skärs i 1 cm tjocka skivor efter långa sidan
Salta och peppra
Vänd i ströbröd. Det ska vara ett tjockt lager.
Fyll en gjutjärnspanna med frityrolja om du inte har en fritös.
Stek bitarna tills de är gyllene i färg.
Servera med ris eller potatismos och sallad.
Det här är en typisk rätt som går fort att tillaga och är rätt festlig.
U-flickan bjöd på kycklingvarianten med ris och sallad. Vi torra svenskar vill ju gärna blöta ner maten lite men det fanns ingen sås så långt ögat kunde se. Hittade lite mango chutney i kylen och det var helt ok men en tomatsås med vitlök skulle inte sitta helt fel.
De två äldre S'en fick bistå som hantlangare och de förbjöd mig att ta reda på hur denna rätt tillagas för i fortsättningen så är det deras rätt. Det blir ju intressant. Och i vanlig ordning ser jag fram emot att få sätta mig vid ett dukat bord.
Om jag nu ska gissa och med vetskapen om vilka ingredienser som använts så tycker jag att du ska göra så här:
Milanesas, 6 portioner
1 kg kyckling skärs i 1 cm tjocka skivor efter långa sidan
Salta och peppra
Vänd i ströbröd. Det ska vara ett tjockt lager.
Fyll en gjutjärnspanna med frityrolja om du inte har en fritös.
Stek bitarna tills de är gyllene i färg.
Servera med ris eller potatismos och sallad.
Det här är en typisk rätt som går fort att tillaga och är rätt festlig.
Kommentarer
Trackback