Vinbär och vedmod

Jag läser gärna. Tyvärr så är det en tidsbrist att hinna med alla intressanta, välskrivna roliga och spännande böcker som det finns att välja mellan. Förr var jag tvungen (mitt eget tvång) att läsa ut alla böcker som jag påbörjade. Men en klok bibliotekarie i byn påpekade att det finns alldeles för många bra böcker för att man ska lägga tid på dem som är dåliga. Det tog jag till mig och har försökt att anamma.



Blev rekommenderad att läsa serien kring Familjen kring La Stella, Hallon och hat, Vinbär och vedmot och Smultron och svek. Storyn utspelar sig i Östersund och har en del av mina intresseområden. Mat och resor. Det var skrivet med en stil som inte underhåller mig. Däremot avslutades varje kapitel med spännande recept. Flera av recepten använder jag mig av och ett återkommande är:

Marios köttfärssås la famiglia
1 kg köttfärs
salt och peppar
Sås

2 hackade gula lökar
olivolja
1 kg tärnade tomater
3 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1,5 dl rödvin
2,5 dl örtbuljong
1 kruka färsk basilika
riven parmesanost

Börja med tomatsåsen. Hacka lökarna. Stek den i olivolja på svag värme tills den blir genomskinliga. Häll i de tärnade tomaterna, pressa över vvitlöksklyftor, socker, rödvin och buljong. Låt puttra.
Bryn köttfärsen i stekpanna. Salta och peppra. Slå ihop färs med tomatsås och låt det pyttra tillsammans i en halvtimmen. Innan servering strös hackad färsk basilika över såsen. Servera med pasta och riven parmesanost.


I lördags tänkte jag att vi skulle festa till och äta pasta och den goda köttfärssåsen. Och det gjorde vi MEN det var bara jag och maken som satt vid bordet. Barnen var på olika aktiviteter. Det börjar bli mer vanligt nu att maken och jag får roa oss själv. Sist vi åkte slalom (på tu man hand) så sa han "Vi må vara väldigt olika men det är tur att vi har samma intressen." Så de e bar å åk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0