Boeuf au juliénas
Gryta. En av mina favoriträtter. Speciellt när köttet har kokat så att det faller söner. Det här är en av våra favoriter som vi alltid bjuds på när vi är i Frankrike. Den tar lång tid att tillaga men sköter sig, i princip, helt och hållet själv. Vår vän G har dessutom en finurlig elektrisk gryta som ställs in på önskad temperatur i x antal minuter. Grytan puttrar och vi åker skidor. Det kan inte bli så mycket bättre.
6 personer
Kokas i 10 timmar i cirka 80*C
1 kg nötkött (eller älg eller ren) styckningsdel som passar till långkok. (Vi tillagade 2 kg och åt upp allt på sex personer)
Timjan, lagerblad
2 klyftor vitlök
2 lökar
2 morötter
2 msk olja
salt, peppar
Om du vill så kan du reda vätskan när köttet kokat klart.
Marinera köttet i rött bourgonevin i fem timmar. Täck köttet till tre fjärdedelar. Rör om ibland. Låt grytan koka med kryddor och grönsaker sakta i 10 timmar.
Serveras med kokt potatis och grönsallad. Smältande gott!
6 personer
Kokas i 10 timmar i cirka 80*C
1 kg nötkött (eller älg eller ren) styckningsdel som passar till långkok. (Vi tillagade 2 kg och åt upp allt på sex personer)
Timjan, lagerblad
2 klyftor vitlök
2 lökar
2 morötter
2 msk olja
salt, peppar
Om du vill så kan du reda vätskan när köttet kokat klart.
Marinera köttet i rött bourgonevin i fem timmar. Täck köttet till tre fjärdedelar. Rör om ibland. Låt grytan koka med kryddor och grönsaker sakta i 10 timmar.
Serveras med kokt potatis och grönsallad. Smältande gott!
Kommentarer
Trackback