En fisk som tar ton

Nu är vi tillbaka i hemmets ljuva, men mycket röriga, vrå. Maken, S2 och S3 följde med mig till fjälls. Närmare bestämt Gisurisstugorna i Padjelanta nationalpark. Där har jag varit stugvärd i två veckor. En lisa för själen. Det är nyttigt att trycka på off-knappen och ta dagen som den kommer. Vi har sovit - massor. Ibland kan det bli för mycket. Är det åldern som protesterar eller varför gör det så ont i kropp och knopp när man sover mer än vanligt? Träningssak kanske. Ha! Vi har varit på träningsläger. Konsten att kunna slappna av och sova länge.

Nu är vi hemma och projekt uppackning pågår för fullt. Mat är inte ens att tänka på. Hittade nödprovianten som vi inte åt i fjällen och på 20 minuter är middagen fixad och faktiskt riktigt god.

Tonfiskgryta
1 burk krossade tomater
1 burk tonfisk
1 burk kikärtor
1 fp fetaost
1/2 fint hackad lök
timjan
salt
peppar

Hacka löken fint och fräs den. Tillsätt alla burkar. Skär osten i bitar. Värm upp. Smaksätt med salt och kryddor. Serveras med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0