Rest blir fest

Skalmanklockan ringer för mat runt klockan 12. Det går bra att snozza några gånger men absolut inte att knäppa av och hoppa över lunchen. Då sjunker blodsockret till botten och humöret därefter. Maken har, efter många års träning, lärt sig att när det snozzas förlänge är det bäst att sticker åt mig en banan tills något varmt och gott kommer fram på bordet.

Nåväl, vi äter sällan lunch på restaurang. Vi har båda oförskämt nära hem till köket och det är skönt att sitta i lugn och ro, hinna prata lite och kolla av vad som händer i våra världar. Ofta finns det någon middagsrest att värma men idag fanns det middagsingredienser från fredagens tacomiddag kvar. Djupdyk i kylen och ganska snabbt hade jag klart för mig vad lunchen skulle bestå av.
I skrivande stund har jag inget kul namn på denna rätt. Kanske du har ett förslag?

1/2 lök
1 morot
1/2 paprika
en bit squash
1 pkt bacon
en slatt tacosås
ost
2 tortillabröd
sallad
Hacka lök och stek på svag värme.
Skär bacon i bitar och tillsätt.
Hacka, riv eller skär övriga grönsaker och tillsätt dem.
Stek tills röran fått fin färg och bra konsistens.
Hacka sallad och lägg på tortillabrödet. Skiva eller riv ost och lägg på salladen.
Slå över röran.
Sist ringlar du tacosåsen över. Vik ihop, ät och njut!
Jag har varken kryddat eller saltat. Det behövdes faktiskt inte utan kombinationen gav sån fin smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0