Traditionell chili - ett äkta långkok

Plockade upp en stor bit från frysen. Trodde att det var en stek som jag tänkte torka men det var från den andra änden av renen, halsen. Fick snabbt tänka om och göra något helt annat och betydligt mer tidsödande men nu har vi mat så vi klarar oss i några dagar.
Hittade detta recept i det senaste numret från den gröna butiken. Jag gillar kokkött som faller sönder. Om det dessutom är extrakryddat kan det bli en spännande matupplevelse. Bönor ger en riktigt bra mättnadskänsla tillsammans med kött. Passa på att göra en rejäl laddning när du ändå håller på. Jag tycker att grytor smakar som bäst när de fått stå ett dygn. Frys ner så finns det till fjällturen eller som en räddare i nöden en fredagkväll när du inte vet vad du ska äta.



Traditionell chili
1 kg högrev
2 msk olja
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
3 lökar som grovhackas
4 vitlöksklyftor
1 urkärnad finhackad röd chili
1-2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor som är blötlagda (om de är kokta lägger du i dem i grytan en stund innan grytan kokat klart)
2 köttbuljongtärningar
1 msk paprikapulver
7 dl vatten
2 tärnade röda paprikor
400 g kokta kidneybönor
  • Skär köttet i tärningar, cirka 3*3 cm. Bryn köttet i omgångar i olja. Salta och peppra.
  • Stek lök, vitlök, chili och chipotlepasta i olja.
  • Tillsätt kött och vita bönor med buljongtärning, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1,5 timme.
  • Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite mer vatten. Koka i ytterligare en timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
Servera med ris och sallad.

Kommentarer
Postat av: Maria

I just love grytor med kött som faller sönder, namnam!

2011-04-04 @ 19:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0