Strimlad biff med jordnötssås

Häromkvällen testade jag ett nytt recept. I vanlig ordning läste jag inte hela receptet. Jag läste inte alls hur man gör. När jag nu skulle börja skriva upptäckte jag att tillvägagångssättet var helt annorlunda. Hur det kan bli! Men så här står det i boken:

Jordnötsssås
3 dl jordnötter
1 gul lök
3 tsk röd currypasta eller 1/2 tsk sambal oelek (jag tog 1 msk curry)
1 msk smör
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk kinesisk soja
1 msk citronsaft

600 g strimlad biff
2 msk smör
10 champinjoner
2 paprikor
  • mixa jordnötterna grovt i en matberedare. Skala och finhacka löken.
  • Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken tillsammans med curry. Tillsätt kokosmjölk och soja. Låt småputtra i cirka tre minuter. Tillsätt jordnötterna och låt koka ihop ytterligare tre minuter. Smaka av med citronsaft. Ställ såsen åt sidan.
  • Skiva champinjoner, kärna ur och strimla paprikan
  • Stek köttet i smör. När köttet fått färg tillsätter du svamp och paprika. Låt steka tillsammans tills allt fått fin färg.
Servera med ris och sallad.

Jag hade inte alla ingredienser hemma men man måste inte följa recept slaviskt och man måste inte köpa hem alla kryddor bara för att receptet säger så.

Jag stekte lök med curryn och tillsatte köttet. Tvekade om det skulle fungera men renkött. Tog en chans och det gick jättebra. När köttet fräst en stund tillsatte jag kryddor och paprika. Svamp är det inte tal om när S'en ska äta. Sen slog jag över en burk kokosmjölk och lät det puttra en stund. Mixade jordnötterna och slog det i grytan. Viktigt att röra hela tiden för jordnötterna bränner lätt fast i botten. Nötterna gör även att grytan tjocknar. Mums så gott det blev.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0