Syltkakor
Jag har ju tidigare berättat om diverse kakprojekt som pågått under läsåret för att samla pengar till S2's skolresa till Frankrike. Till ett arrangemang bakade alla samma sorts småkaka. En av mammorna hade ett recept som hon tyckte var enkelt. Och det är det!
Då och då vill man ta en kopp kaffe i trädgården. Njuta av stunden och de vackra rabatterna. Då är det ju gott att ha något till kaffet.
På semesterresan på Gotland så hittade jag en riktigt liten bricka. Typ en sådan som man hade förr i tiden och ställde dricksflaskor på. Jag köpte den lilla brickan med tryckta får på. Perfekt för att servera två till tre kakor på. Men sen har det dröjt innan jag har orkat baka dessa små kakor som skulle passa på den lilla fina nyinköpta brickan.
I gårkväll blev det äntligen av så nu är det bara att komma förbi och njuta av en liten kaka i min fina trädgård.
Susannes syltkakor
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
200 g rumstempererat smör
1 ägg
sylt
Blanda ihop alla ingredienser (utom sylt!). Rulla degen och låt den ligga i kylen i minst 30 minuter. Ta fram degen och skär den i centimetertjocka skivor. Tryck till med tummen mitt i kakan och fyll hålet med sylt.
Grädda i 175°C i 15-20 minuter.
Gör en dubbel sats på engång.
Då och då vill man ta en kopp kaffe i trädgården. Njuta av stunden och de vackra rabatterna. Då är det ju gott att ha något till kaffet.
På semesterresan på Gotland så hittade jag en riktigt liten bricka. Typ en sådan som man hade förr i tiden och ställde dricksflaskor på. Jag köpte den lilla brickan med tryckta får på. Perfekt för att servera två till tre kakor på. Men sen har det dröjt innan jag har orkat baka dessa små kakor som skulle passa på den lilla fina nyinköpta brickan.
I gårkväll blev det äntligen av så nu är det bara att komma förbi och njuta av en liten kaka i min fina trädgård.
Susannes syltkakor
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
200 g rumstempererat smör
1 ägg
sylt
Blanda ihop alla ingredienser (utom sylt!). Rulla degen och låt den ligga i kylen i minst 30 minuter. Ta fram degen och skär den i centimetertjocka skivor. Tryck till med tummen mitt i kakan och fyll hålet med sylt.
Grädda i 175°C i 15-20 minuter.
Gör en dubbel sats på engång.
Kommentarer
Trackback