GRÖT!

Mina nya matvanor håller i sig. Tänker på lunch men hinner inte äta. Strax efter 12 drog jag igång ett kok av risgrynsgröt och tänkte mig en sen lunch. Men det blev en relativ tidig middag i stället (18.00). Gröt är ju helt ok. Som frukost lunch och middag. Variationen är stor. Risgrynsgröt kan till exemel ätas med socker och kanel. Jag vill gärna ha en klick smör i mitten. Eller vid festligare tillfällen, gör en grop och fyll med punch. Drick ett glas champange till!

Härom dagen när jag färdades i bilen lyssnade jag på P1. Två killar har öppnat en grötrestaurang i Köpenhamn. Reportern var inte alls någon grötälskare men drogs med av kockarnas glädje och åt glatt av den gröt hon serverades. Menyn med gröt och tillbehör var lång och spännande. Jag gillar gröt och skulle lätt besöka denna restaurang om jag hade något ärende i Köpenhamn. Kanske att jag ska åka dit på studiebesök... Kanske att vi skulle bli den häftiga grötkrogen i Kåbdalis?

Kommentarer
Postat av: Diana Kvickström

Min mamma hade en faster Anna som hade handelsbod i Arjeplogs fjällvärld i väglöst land. Hon sålde kräm gjord av torkad frukt (äpplen, katrinplommon och aprikoser) till sina kunder. Den första med färdigkokt kräm måntro - det skulle inte förvåna mig om hon också sålde risgrynsgröt. En toppenidé som säker skulle funka i modern tid.

2011-12-30 @ 11:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0