Julbak - saffransskorpor
Var förbi och hämtade S3 hos hennes kompis. Mamman i huset var ute i mycket god tid (det här är flera veckor sedan) och julstökade för fullt. Själv hade jag inte fattat att det var advent. På en plåt låg det nygräddade saffransskorpor. Det är något som jag gillar. Eftersom jag inte kom i håg att snart är det jul så hade jag heller ingen tanke på att det var dags att äta saffransskorpor. Jag provsmakade en och de var fantastiska.
Den snälla mamman delade med sig av sitt recept och jag måste prova det. När jag nu kom mig för att baka så hittade jag det recept som jag brukar följa.
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Den snälla mamman delade med sig av sitt recept och jag måste prova det. När jag nu kom mig för att baka så hittade jag det recept som jag brukar följa.
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
- Smält smör tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter i 175°C.
- Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125°C.
- Skär längderna i en centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Kommentarer
Trackback