Julgodis del 2 - saffranstryffel

Igår kväll hade vi julpyssel i den lilla lanthandeln. Kokade lite fudge (recept har jag lämnat tidigare) och saffranstryffel.

Saffran är en av mina favoritkryddor. Jag äter det i mat, såser, desserter och i kakor och bullar. Att det ger en läcker färg på anrättningen gör ju inte saken sämre.

Förra året bjöd kompis K på dessa tryfflar. Snabbt for jag hem och gjorde... ja jag kommer inte ihåg hur många satser det blev men mer än två.

Saffranstryffel
Ca 15 stycken (hur länge räcker det? Lika bra du dubblar receptet på en gång!)
300 g vit choklad
1 dl grädde
1 pkt saffran (0,5 gram)
100 g mörk choklad
0,5 dl kakao
  • Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål tillsammans med saffran och grädde.
  • Smält i vattenbad. Jag hade lite bråttom och struntade i vattenbadet. Körde det direkt i en kastrull. Men passa dig! Det bränns lätt. Svag värme och röra hela tiden är i så fall jätteviktigt.
  • Låt stå i rumstemperatur och svalna och låt den sedan stelna i kylen över natten.
  • Ta ut smeten och forma snabbt till små bollar. Ställ in i kylen och låt de bli riktigt kalla igen.
  • Smält den mörka chokladen och lägg en klick av den mörka chokladen i handen. Rulla tryffeln i chokladen så att de blir helt täckta av choklad. Rulla sedan i kakao.
  • Förvara tryffeln i kylen i lufttät burk.
Det här är ett riktigt kladdgöra så har du plasthandskar så rekommenderar jag det. Kom ihåg när det är som kladdigast - det är värt mödan!

Nu ska jag börja rulla. Bilder kommer senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0