Bakverk - cupcakes med vit chokladfrostning
Innan jag kröp till kojs igår kväll så njöt jag av en cup cake med vit chokladtopping som söta S1 hade bakat när mamman var på stickkurs utan fikapaus. Om man gillar vit choklad så är de här helt underbara.
Receptet har jag fått från kompis K. Hon är grym på att baka. Ofta ringer hon och berättar glatt om alla godsaker som hon har åstadkommit. Det är vita chokladbiskvier med hallonfyllning, olika cup cakes, kakor i olika variationer och surdegsbröd. Surdeg är ju kul och en modefluga just nu. Det finns ju till och med dom som blir kända på att blogga om surdeg. Det är ju så enkelt! Jo hej du. Jag bakar mycket och tycker om det. Har svårt att följa recept. Så då är det kört. Fler än en gång har kompis K kommit hit för att rädda mina surdegar men inte ens en van hand kan få dem att överleva. Hon har lovat mig en limpa nästa gång och det ser jag fram emot. Nä, jag får nog hålla mig till mina egna brödrecept som jäser över natten. De kan också ha en sur framtoning.
Flera gånger har kompis K bjudit hem mig på smakupplevelser. Men innan jag har hunnit dit så har alla barn och ungdommar som vistas i hennes hus tömt kakburkar och bullpåsar. Jag ska nog lämna en liten låda i hennes frys där hon får gömma smakprov till mig. Om det står leverbiffar på lådan så är det nog ingen som bryr sig om den.
Kompis K's cup cakes med vit chokladtopping, 12 stycken
50 g smält smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk och det smälta smöret. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Fördela i 12 muffinsformar.
Grädda i 30 minuter i 175*C
Smält 200 g vit choklad med 200 g cream cheese. Bred topping när cup cakesen är färdiggräddade. Om ni ska äta dem direkt så kan man dekorera med röda bär och ett litet grönt citronmelissblad. Snyggt och färglatt.
I kväll får vi nog ratcha bort middagen för att hinna med alla aktiviteter. Kompis V fyller år och jag räknar kallt med att vi kan äta oss mätta på hennes kalas:)
Receptet har jag fått från kompis K. Hon är grym på att baka. Ofta ringer hon och berättar glatt om alla godsaker som hon har åstadkommit. Det är vita chokladbiskvier med hallonfyllning, olika cup cakes, kakor i olika variationer och surdegsbröd. Surdeg är ju kul och en modefluga just nu. Det finns ju till och med dom som blir kända på att blogga om surdeg. Det är ju så enkelt! Jo hej du. Jag bakar mycket och tycker om det. Har svårt att följa recept. Så då är det kört. Fler än en gång har kompis K kommit hit för att rädda mina surdegar men inte ens en van hand kan få dem att överleva. Hon har lovat mig en limpa nästa gång och det ser jag fram emot. Nä, jag får nog hålla mig till mina egna brödrecept som jäser över natten. De kan också ha en sur framtoning.
Flera gånger har kompis K bjudit hem mig på smakupplevelser. Men innan jag har hunnit dit så har alla barn och ungdommar som vistas i hennes hus tömt kakburkar och bullpåsar. Jag ska nog lämna en liten låda i hennes frys där hon får gömma smakprov till mig. Om det står leverbiffar på lådan så är det nog ingen som bryr sig om den.
Kompis K's cup cakes med vit chokladtopping, 12 stycken
50 g smält smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk och det smälta smöret. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Fördela i 12 muffinsformar.
Grädda i 30 minuter i 175*C
Smält 200 g vit choklad med 200 g cream cheese. Bred topping när cup cakesen är färdiggräddade. Om ni ska äta dem direkt så kan man dekorera med röda bär och ett litet grönt citronmelissblad. Snyggt och färglatt.
I kväll får vi nog ratcha bort middagen för att hinna med alla aktiviteter. Kompis V fyller år och jag räknar kallt med att vi kan äta oss mätta på hennes kalas:)
Kommentarer
Postat av: Maria
Smart tips med leverbiffsburken!! :D
Postat av: K
Snart kommer det en limpa, är på dag 2 med surdegs bödet.
Postat av: Vivi
Oj, efter festande i en vecka blev det ett magert kalas... Gissar att middagsbordet dukades upp vid hemkomsten...
Trackback