Fajitasgratäng

Det är rätt intressant att ser hur recept sprider sig. Under resans gång sker ju också en del förändringar i recepten. Man lägger till och drar i från så att det passar var och en.
För drygt ett år sedan besökte vi makens kusin med familj i Tranås. Till middag serverades en kycklinggratäng som vi snabbt tillagade för 10 personer. Den var god och uppskattades även av barnen. En bra variation på fredagsmyset tacos som serveras i vart och varannat hem runt om i vårt avlånga land.
Strax efter Tranåsresan bjöd vi två familjer på middag. Totalt 13 personer satte sig till bords och gratängen var en succe. Under dagen hade vi varit på gymnastiktävling. För en gångs skull hade jag planerat i god tid och lagat kycklingsåsen. När vi kom hem så gick det snabbt att färdigställa maträtten. Undertiden den stod i ugnen fick vi oss en härligt bastu.

Fajitasgratäng
6 personer
1 kg kycklingfilé, skär i bitar
1 lök, hackas
1 röd paprika skär i bitar
champinjoner (men det hoppar jag över. Barnen gillar inte svamp.)
Fräs allt i en stor panna. Tillsätt:
1 påse fajitasmix
1 burk salsa (styrka efter din smak. Jag tar gärna den starka)
1 dl vatten
4 dl grädde eller iMat.
Låt puttra tills kycklingen är genomkokt.
Hit kan du förbereda dagen innan.
Varva såsen med
8 små tortillabörd i en ugnssäker form
Strö riven ost över.
Gräddas i 200 grader tills osten smält.
Servera tacochips och sallad.

Kommentarer
Postat av: Heléne Granath

OJ! Det lät otroligt gott! Detta recept ska jag prova...för nog är man lite trött på vanlig tacos allt. Ha det gott Marie och Anders med familj.

2011-02-08 @ 10:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0