Köttsoppa - Nej tack!

Nu har portarna slagits igen för årets edition av Prästens Kök. Tre urlakade, nöjda pigor har städat ut det sista och redan börjat planera för 2012. Som vi har sprungit, burit, släpat dunkar med vatten, serverat nästan 100 liter köttsoppa och mängder av middagar. För en vecka sedan var vi smått nervösa och oroliga att vi inte skulle få några gäster. Nu kan vi lugnt konstatera att det var ett onödigt oroande. All mat har lagats och levererats av Polaria Restauranger, ett mycket lyckat koncept.

Prästens lilla piga är redo att servera köttsoppa till frusna marknadsbesökare.

Under vintermarknaden står grytor i vart och varannat hem och puttrar med köttsoppa runt om i Jokkmokk. När köttsoppan väl är tillagad är det en enkel och god rätt att servera till marknadsgästerna. Men när man som jag och min kollega har serverat nästan 100 liter soppa så är det inte det första man är sugen på att laga till sina gäster. Gästerna från Hälsingland är dock middagssugna och fort skulle det gå så ikväll blev det:

Gravad lax med kokt potatis och pepparrotscreme fraiche
Gravad lax som gravats och levererats av kompis P
Kokt potatis

Jag kan visst servera Hovmästarsås men är själv inte så förtjust i det. Som kompliment rör jag ihop:
4 msk creme fraich
4 msk majonnäs
1 msk pepparrot

Till detta serveras
sallad med gurka, tomater och purjolök. Ringla lite olivolja och vinäger över salladen. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
Gröna ärtor.

Nu är det inte alls så att jag förkastar köttsoppa helt. Återkommer om några dagar med mitt köttsoppsrecept. Då har du som inte tidigare tillagat den god tid att testa innan nästa marknad;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0