Lunchwook

Glömmer tid och rum. S1 sommarjobbar och de två andra S'en är på vift. Maken spelar golf med hunden... Nu hoppas jag att han spelar golf och ser till att hunden är i säkert förvar BAKOM honom. Detta för mig tillbaka i tiden, när en vän (inga namn!) kom hem till mig, helt förtvivlad. Hon tog också med sig sin hund, som hade det passande namnet Peg, till golfbanan. Lämnade hunden vid golfbagen, gick bak mot tee, peggade upp bollen (inte med hunden utan med en golfpeg) och slog... Den där gången fick hon in världens fullträff. Sådär klockren så att det låter skönt i klubban. Träffen av nedslag var också klockren. Rakt i hundens huvud! Hunden föll som en fura. När jag fick höra historien hade jag fullt sjå att inte vika mig dubbel och asgarva. Hunden överlevde så för mig blev det en rolig historia men denna stackars kvinna hade ju en helt annan upplevelse. Hon hade ju kunnat döda hunden.

Maken och jag plockar fram denna historia då och då för fram tills nu har vi tyckt att den varit jättekul. Så kul att maken skrev en vers om denna händelse i 50-års sången till vännen. Men som ganska nybliven hundägare har jag nu mer full förståelse och kan nästa tänka mig in i hur det skulle kännas att slå en boll i skallen på sin lilla hund. Hmmm. Kanske jag måste ringa och kolla att båda lever.

Men som sagt. Ingen annan än jag hemma som glömmer tid och rum. Därför blev det en sen lunch.



Vi är ju mitt i en fantastisk tid nu. Massor av svenskodlade färska grönsaker. Härom dagen köpte jag ett stort färskt vitkålshuvud. Det knastrar så gott och är riktigt saftig bara att äta i bitar. Nu fick kålen vara bas i en snabblunch - wook. Återigen hackar jag ner en lite bit av det här och en liten bit av det där. Grejen är att man kan få en och god lunch på kort tid. Förutsätt att du är snabb på att hacka:)

Idag bestod min wook av:
Vitkål
Sveriges godaste falukorv
Purjolök
Gul paprika
Champinjoner (eftersom inga barn är hemma och äter!)

Eftersom jag dessutom är inne i en bönperiod så slängde jag i en näve black-eye bönor.
Salt, peppar och lite chilipeppar. Stek en kort stund i lite olja. Jag gillar när grönsakerna är krispiga.


Till middag får det bli sommarens favorit - igen. Ceasarsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0