Försmak av studenten med köttfärsfyllda paprikor
Nu har jag gjort ett litet studiebesök. Om ett år så står jag i parken som en stolt halvt sönderstressad mamma och fäller säkerligen en och annan tår över min fina flicka som tar studenten.
Redan under eftermiddagen började planeringen ticka igång. Undertiden som jag i en hast försökte planera morgondagens skolavslutningstårta och hitta på en lämplig och festlig middag funderade jag på hur jag ska lägga upp arbetet till nästa år för att någorlunda koll på läget. Jag har en plan...
Idag var jag snabb. Helghandlingen gick på 15 minuter. Hemma i huset så slängde jag in kylvarorna där de hörde hemma och lämnade resten kvar i kassar på golvet i hopp om att någon annan skulle förbarma sig och packa upp. Men icke. Jag var i alla fall tacksam över att någon hade plockat ut middagen ur ugnen (köttfärsfyllda paprikor) innan de blev helt förkolnade. S2 åkte på att baka tårtbotten. När hon väl fick in den i ugnen drog hon till parken för att se alla, för kvällens studentbal, uppklädda studenter i parken. Kvar i hemmets ljuva vrå var jag, två paprikor och en just instoppadiugnen kaka som skulle stå där i 40 minuter och om fem minuter skulle studenterna komma. Men vilken tur man kan ha! Kompis V kom förbi. S3 ville inte gå till parken. V med följe skulle till den lilla lagom uppvärmda sjön för ett kvällsdopp. Snäll som hon är denna vän så stannade hon en stund för att plocka ut kakan ur ugnen och jag kunde skynda till parken.
I parken vimlade det av vackra ungdomar i olika läckra kreationer. Det är lika spännande och underhållande att stå där och se alla vackra par som paraderar för publiken. Solen visade sig från sin bästa sida och det var nog mer än svettigt för en och annan student.
Middagen blev helt ok om man gillar varm paprika. Det gör inte S2 och S3 så det är nog första och sista gången som jag tillagar denna rätt.
Köttfärsfyllda paprikor - 5 portioner
2 dl ris kokas i
4 dl vatten med
2 krm salt
1 lök skalas och hackas i små bitar
Stek den gyllengul och tillsätt
400 gram köttfärs
2 vitlöksklyftor pressas i
3 dl krossade tomater
Låt röran koka ihop. Krydda med salt, peppar och oregano
Blanda riset i köttfärsröran.
Skär av ett litet lock på paprikorna. Plocka bort kärnhuset. Koka paprikorna mjuka i cirka fem minuter.
Slå bort vattnet och fyll paprikorna med köttfärsröran.
Baka i ugn, 225°C i 10 - 15 minuter
Till detta åt vi en
Melonsallad
Vattenmelon skäres i små bitar
Sockerärter
Mozarellaost
Gurka i små bitar
Nötter och/eller solroskärnor efter behag.
Blanda en dressing med
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 msk honung
1 krm salt
Svartpeppar
Kvällen avslutades med årets första dopp i den lilla sjön. Det var riktigt skönt att få svalka sig efter en riktigt varm och fuktig dag.
Redan under eftermiddagen började planeringen ticka igång. Undertiden som jag i en hast försökte planera morgondagens skolavslutningstårta och hitta på en lämplig och festlig middag funderade jag på hur jag ska lägga upp arbetet till nästa år för att någorlunda koll på läget. Jag har en plan...
Idag var jag snabb. Helghandlingen gick på 15 minuter. Hemma i huset så slängde jag in kylvarorna där de hörde hemma och lämnade resten kvar i kassar på golvet i hopp om att någon annan skulle förbarma sig och packa upp. Men icke. Jag var i alla fall tacksam över att någon hade plockat ut middagen ur ugnen (köttfärsfyllda paprikor) innan de blev helt förkolnade. S2 åkte på att baka tårtbotten. När hon väl fick in den i ugnen drog hon till parken för att se alla, för kvällens studentbal, uppklädda studenter i parken. Kvar i hemmets ljuva vrå var jag, två paprikor och en just instoppadiugnen kaka som skulle stå där i 40 minuter och om fem minuter skulle studenterna komma. Men vilken tur man kan ha! Kompis V kom förbi. S3 ville inte gå till parken. V med följe skulle till den lilla lagom uppvärmda sjön för ett kvällsdopp. Snäll som hon är denna vän så stannade hon en stund för att plocka ut kakan ur ugnen och jag kunde skynda till parken.
I parken vimlade det av vackra ungdomar i olika läckra kreationer. Det är lika spännande och underhållande att stå där och se alla vackra par som paraderar för publiken. Solen visade sig från sin bästa sida och det var nog mer än svettigt för en och annan student.
Middagen blev helt ok om man gillar varm paprika. Det gör inte S2 och S3 så det är nog första och sista gången som jag tillagar denna rätt.
Köttfärsfyllda paprikor - 5 portioner
2 dl ris kokas i
4 dl vatten med
2 krm salt
1 lök skalas och hackas i små bitar
Stek den gyllengul och tillsätt
400 gram köttfärs
2 vitlöksklyftor pressas i
3 dl krossade tomater
Låt röran koka ihop. Krydda med salt, peppar och oregano
Blanda riset i köttfärsröran.
Skär av ett litet lock på paprikorna. Plocka bort kärnhuset. Koka paprikorna mjuka i cirka fem minuter.
Slå bort vattnet och fyll paprikorna med köttfärsröran.
Baka i ugn, 225°C i 10 - 15 minuter
Till detta åt vi en
Melonsallad
Vattenmelon skäres i små bitar
Sockerärter
Mozarellaost
Gurka i små bitar
Nötter och/eller solroskärnor efter behag.
Blanda en dressing med
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 msk honung
1 krm salt
Svartpeppar
Kvällen avslutades med årets första dopp i den lilla sjön. Det var riktigt skönt att få svalka sig efter en riktigt varm och fuktig dag.
Kommentarer
Trackback