Frulle med fralla

Oftast är mina bröd grova. Eller närmare bestämt alltid är mina bröd grova. När jag så här på lördagsmorgon tänkte festa till lite och överraska familjen med frallor så chockades S2 ordentligt. För det första trodde hon att jag hade KÖPT bröd. Och vart i all världen hade jag köpt bröd en tidig lördagsmorgon? När jag berättade att det var hembakat blev hon än mer överraskad. Hur hade jag lyckats få frallorna att se köpta ut och HUR hade fröna fastnat? Ibland är det lätt att överraska och tillfredställa.



Frukostfralla
12 stycken
50 g margarin smältes
7 dl mjölk eller solhavre
Smula 50 g jäst med 1 msk honung. Rör om tills jästen smält.
Blanda degvätskan som inte får överstiga 37°C med den smälta jästen
1 tsk salt
cirka 12 dl vetemjöl
Degen kan vara lagom lös men inte kladdig. Jäs i 30 min - 1,5 timme. Det beror på hur bråttom du har. Men du hinner lätt ut på en morgonjogg medans degen jäser.
Dela degen i 12 bitar och rulla fina bullar. Pensla med uppvispat ägg. Strö sesamfrön över bullarna. Låt jäsa medan ugnen blir varm, 225°C. Grädda i cirka 10-12 minuter.
Låt bullarna svalan en liten stund, även om det är jobbigt att vänta. Varma bullar blir så degiga.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0