Jag mår som en våffla!

Men då kan man ju undra hur en våffla mår. Lite tillplattad, smått bränd, ojämn, luktar lite osigt och så vidare.

Tillsammans med vännerna P och E har vi nu gräddat våfflor i dagarna fyra. Världen har kommit till byn och färgat samhället med fantastiska dräkter och spännande kulturer. Urfolk från olika hörn har tagit sig hit för att delta i Indigenous Terra Madre.
Jag råkade stå så lämpligt till när HAN, grundare från Italien kom till invigningen så han tog mig i hand på vägen in i den jättetältkåta som byggts upp för ändamålet. Det var ju jättekul.
Vid den lilla sjön i byn hade man som sagt byggt upp tältkåtan som mötesplats. Utanför var en mat- och hantverksmässa med stor spridning på sortimentet. Maken och jag gick runt en timme och handlade hejdlöst. Jag ska berätta mer om godsakerna som vi köpte när vi smakat av dem. Det blir en spännande lappländsk tapasafton inom de närmaste dagarna. Men när så maken ville ta en öl senare på kvällen ångrade han alla korvinköp för just då ville han hellre ha öl. Jag är glad åt maten.

Tillbaka till våfflorna. Det blev ett gäng som vi gräddade och serverade i vår lilla stuga på hembygdsgårdsområdet.
Vi hade matvåfflor:
  1. gravad fjällröding med sås smaksatt med ängsörter
  2. souvasröra med rödlök och pepparrot
och efterrättsvåfflor med grädde och
  1. blåbärssylt
  2. hjortronsylt
  3. hallonsylt
Våffelreceptet kom från min tegelsten som jag fick på 15-årsdagen (omnämnd i tidigare blogg) och var lätt att göra.
Frasvåfflor
250 gram smält smör
2 dl mjölk eller solhavre
4 dl vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Jag har gjort dem med bara vatten som är orginalreceptet men då blir de riktigt frasiga på gränsen till hård. Det låter som om man äter knäckebröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0