Rabarberchutney
I vissa delar i vårt avlånga land har man ätit rabarber i minst en månad. Här har de äntligen passerat 10 cm längd. Okey då, lite längre är de kanske. I går kväll, sent, smög jag ut på gatan och in i grannens trädgård för att palla lite rabarber. Har på någon socialt media förstått att de har problem att använda upp all gröda så då tänkte jag att nog kan ju jag dra mitt står till stacken.
Jag är uppvuxen med en mamma som inte tyckte om rabarber. Det har helt klart påverkat mig. Hon åt inte rabarberkräm. Strävt och äckligt. Hon kallade det för stubbkräm.
Men någon gång under årens lopp har jag skaffat mig en egen uppfattning om rabarber och dess smak. Jag gillar det.
Man kan göra många spännande anrättningar med rabarber. Förra sommaren fick jag ett kul recept av min kära Lotta.
Lottas rabarberchutney
9 dl rabarber skuret i tunna bitar
3 dl hackad gul lök
1 tsk kanel
0,5 tsk kryddpeppar
0,5 tsk vitpeppar
6 dl socker
pepparfrukt , piripiri eller chili
1 msk ättiksprit
5 msk vatten
Koka allt på svag värme i cirka 40 minuter. Skumma av.
Häll upp på varma glasburkar
Den här kryddiga anrättningen gör sig bra både till en köttgryta såväl som ost. Extra gott tror jag att det är till vår lokalt producerade Skabramost.
Jag är uppvuxen med en mamma som inte tyckte om rabarber. Det har helt klart påverkat mig. Hon åt inte rabarberkräm. Strävt och äckligt. Hon kallade det för stubbkräm.
Men någon gång under årens lopp har jag skaffat mig en egen uppfattning om rabarber och dess smak. Jag gillar det.
Man kan göra många spännande anrättningar med rabarber. Förra sommaren fick jag ett kul recept av min kära Lotta.
Lottas rabarberchutney
9 dl rabarber skuret i tunna bitar
3 dl hackad gul lök
1 tsk kanel
0,5 tsk kryddpeppar
0,5 tsk vitpeppar
6 dl socker
pepparfrukt , piripiri eller chili
1 msk ättiksprit
5 msk vatten
Koka allt på svag värme i cirka 40 minuter. Skumma av.
Häll upp på varma glasburkar
Den här kryddiga anrättningen gör sig bra både till en köttgryta såväl som ost. Extra gott tror jag att det är till vår lokalt producerade Skabramost.
Kommentarer
Postat av: Maria
Det här ska jag prova! Måste ju funka att sätta i ingefära som är min bästa kompis just nu och alltid :)
Postat av: Anneli
Anmäl dig till Dagens Blogg!:D
Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)
http://anneliih.blogg.se/2011/june/torsdag-dagens-blogg-2.html#comment
Trackback