Anders apron

Ofta när vi äter ute så hittar jag hårstrån i min mat. Jag blir så irriterad på gränsen till galen. Hur står det till i köket egentligen? Hur hänger håret på kocken? Tydligen så hänger det ända ner i min mat. Det här har gett mig anledning att hålla ordning på mitt hår. Även hemma. Om jag bakar så åker buff eller hilka på. När jag tidigare serverat extra så har jag även då använt buff för att hålla håret kvar på mitt huvud och inte i gästens mat.

Lika viktigt är det med ett förkläde när man spenderar en viss tid vid spisen. Annars skulle jag vara tvungen att byta kläder efter varje måltid. Maken har anammat denna användning av förkläde även fast han bara håller till i diskhörnan. För några år sedan hade vi en utbytesstudent från USA som bodde hos oss. Hon tyckte att det var vansinnigt kul att maken hade ett förkläde när han diskade så hon gav honom ett alldeles eget i present.


Människor som vandrar förbi på gatan ser ofta att han står där i sitt röda förkläde och diskar. ”Din make är så duktigt som diskar” får jag höra ofta. Och jag, jag bara slaskar ner så karlstackarn får ännu mer disk…


Även maken kan bete sig mindre förvirrrat ibland. Det var på den tiden han var en aktiv ledare i barngymnastiken. Middag, disk och skynda till gympahallen. När han hade halvsprungit gatan fram och var nästan framme upptäcker han att….. han fortfarande har förklädet på sig! Ibland är det skönt att bo på lugna gatan.

Vår utbytesstudent bjöd på en hel del smaskiga amerikanska bakverk. Det som vi använder oss av mest är en kaka som INTE rekommenderas till nötallergiker. Vi höll på att kväva en liten dam en gång i tiden. Det positiva i den historien var att hennes föräldrar kunde konstatera att de hade en grymt allergisk liten flicka.

Caitlin's O’Henry bars

3 dl mörk choklad

3 dl jordnötssmör

12 dl havregryn

3 dl smält smör

1,5 dl farinsocker

2 dl sirap

Smält smör och blanda i farinsocker. Blanda smör och socker med sirap och havregryn. Grädda i långpanna i 100*C i 10 minuter. Kakan känns inte genomgräddad när man tar ut den men det är helt ok.

Smält blockchoklad och jordnötssmör tillsammans på svag värme och bred ut det på kakan. Låt stelna. Skär upp i små bitar. Tro mig! Den är mäktig.



Kommentarer
Postat av: Anna K

Ja, den gången minns vi alla!! Inget hände ju och nu är vi förberedda...

2011-03-09 @ 13:19:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0