Gazpacho på norrländskt vis

I dag har det varit ytterligare en helknäpp dag. Jag hinner ingenting utan för en tävling med klockan som motståndare. Lägger i högsta växel och gör en rivstart ut genom dörren. Tar knuten på yttersidan av skosulan. Tur att det inte var klackeskornas dag idag.

I går, när jag skulle på videokonferens och insåg att det var fem minuter kvar till videokonferensen började, fick jag tänka till. Det tar 10 minuter att gå dit dessutom hade jag klackeskorna och då bör man nog lägga på några minuter extra. Jag räknade snabbt ut att det gick fortare att krångla ut cykeln ur vinterförvaringen (Nej. jag är inte en vintercyklare) för att premiärcykla till konferensen. Vad jag inte hade räknat med var avsaknad av luft i däcken. Tur för mig att en videokonferens aldrig fungerar klockrent. Det räddade mig även denna gång.

Idag planerade jag att vara mer effektiv och utnyttja dagen maximalt eftersom den var fylld med roliga möten, spännande möten, bankens kvällsarrangemang och ett pass i yogastudion. Ett av mötena fick vara ett lunchmöte. Två kollegot, tillika vänner, kom hit för vi ska planera lite spännande aktiviteter som förhoppningsvis även bidrar till lite löneutbetalningar. Färdigpratat om det. Vad jag tänkte berätta är dagens stora test. Det blev klart godkänt av kollegorna och maken som fick ställa upp som testpanel för en

GAZPACHO PÅ NORRLÄNDSKT VIS




Gazpacho har sitt ursprung i Andalusien och är en spansk soppa gjord på kalla grönsaker. Min gazpacho är gjord på norrländskt vis på potatis och rotfrukter från norra Sverige. Jag kokade den, mixade grönsakerna och kylde ner soppan.

potatis
kålrot
morot
selleri
palsternacka
purjolök
Skala och riv eller skär i små bitar så att rotfrukter och potatis tillsammans blir cirka 1 liter färdigskuret.
Koka grönsakerna mjuka i 1,5 liter grönsaksbuljong.
Smaksätt med
2 vitlöksklyftor (pressa)
1 cm färsk riven ingefära
0,5 dl outspädd apelsinjuice
Smaka av med salt och peppar
Kör soppan i matberedare så den blir slät. Tillsätt mer vätska om den blir för tjock.
Kyl. Jag kan tänka mig att den smakar ännu bättre om den får stå ett dygn och dra åt sig alla smaker.
Serveras med en klick creme fraiche.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0