Matig sallad på rökt sik

Undrar vart värmen har fastnat? Hit har den inte ens kommit. Det är i alla fall myggfritt. Jag skulle ändå önska att det var torrt lite längre än si så där tolv timmar så att jag hinner ut och plocka björklöv. Smakade våfflor med torkade björklöv i och det var en spännande smak.

Tillsvidare får jag hålla tillgodo med en kruka koriander som står på verandan och väntar på att få komma i en större kruka tillsammans med några kompisar. Men där krävs det också lite torrare väder. Har ingen större lust att ge mig ut bland planteringarna och bli både blöt och lerig.



Det är ju inte heller säkert att maken skulle ge sig iväg ut och plantera i år bara för att han gjorde det förra året.

Fyndade i kylen och hittade en rökt sik som tydligen blev kvar när maken fixade mat i helgen och jag var borta. Bästa sättet att få lite av huvudkomponenten att räcka till många är paj, soppa eller sallad. Mina favoriter.



Matig sallad på rökt sik
4 personer
8 potatisar, skala och skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten. Vispa ihop dressing undertiden potatisen kokar.
2 msk majonnäs
0,5 dl olivolja
1 msk senap, gärna fransk
färska kryddor efter behag. Jag hackade i koriander
salt och peppar och lite vatten för att få rätt rinnighet på dressingen
Slå dressingen över den varma potatisen
Tillsätt:
En rökt sik
10 cm fint strimlad purjolök
1 äpple skuret i bitar
En bit gurka skuren i bitar
Haricot verts




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0