Rostad Paprikakräm - ett måste
Veckans höjdpunkt anländer på måndagar. Lunchläsning på hög nivå. Matbutikernas reklamblad. Ibland kan man ju få ett inslag till veckans middagsplanering - om man hade tänkt ha ett sådant framförhållande. Men oftast tror jag att jag luras till att köpa produkter som jag egentligen inte behöver.
Hur många gånger har man gått in med ambitionen att köpa en liter mjölk. 20 minuter senare och 500 spänn fattigare kommer man ut med två kassar.
Men nu satte jag dagens lunch i halsen. Man dumpar priset på paprika! Från 70 kr kilot till 14,90.
I morgon går Mrs Newhouse till affären omedelbums för att köpa minst ett kilo paprika i röd och gul färg. Sen blir det massproduktion av rostad paprikakräm. Det går säkert jättebra att frysa den. Vi åt den till stekta kycklingklubbor men det passar lika bra till kött och fisk. Lova mig, du måste testa den.
Rostad paprikakräm
4-6 portioner
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
0,5 tsk färskpressad citronsaft
salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 250°C
- Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Skala och klyfta löken grovt. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på med hjälp av knivskaftet
- Lägg paprika med snittytan nedåt, lök och vitlök i en ugnsform. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen i 20 minuter eller tills paprikaskalen är svarta och bubbliga
- Lägg paprikorna att svalan i en kastrull under lock. Dra av och släng skalen
- Mixa paprika, lök, vitlök och olja till en slät sås. Tillsätt citronsaft, 0,5 tsk salt och 1krm peppar. Servera såsen ljummen
Det lät gott!
Nu har jag provat och det var jättegott! En sås man kan äta utan dåligt samvete. Jag har själv gjort något liknade men hade då även i tomater och avrundade med ett par msk creme fraiche.