Cream cheese-bollar med "ostkrokskross"

Nu har jag äntligen smält lördagens middag och är redo att dela med mig av recepten. Du kan ju alltid börja planera för kommande helg. Då tänker jag särskilt på lilla K som ska fira en halv-ojämn födelsedag med stor bjudning.

Maria Montazami. Har du hört talas om henne? Det har jag. Lite grann. Har aldrig sett ett TV-inslag med henne. Undrar du har jag lyckats? Enkelt. Jag kollar nästan aldrig på TV. Om jag gör det är det för att se något speciellt. Inget slötittande för min del. Hon bloggar visst och det skrivs nog om del av henne. Jo faktiskt så läste jag om henne för två år sedan. Det var när hon konkurrerade ut maken om platsen på hälsingetidningens första sida. Vad hade hon gjort som var så mycket bättre än min man? Det vet jag fortfarande inte. Min man däremot, han hade minsann cyklat över 80 mil och blev emottagen av journalist och fotograf när han anlände målet. Maria M bara satt där i stadens torg (som mer liknar en öken) om sin anknytning till staden genom farmor/mormor som hon besökte när hon var barn.

Nu är det ju inte så att detta inlägg ska handla om Maria M utan om hennes recept. I senaste Buffé fanns det en artikel om henne och mingelfester som hon älskar att fixa. Det har vi gemensamt. Fast det var länge sedan jag lyckades sno ihop en. Hon gillar även fina klänningar. Det gör jag med! Speciellt om de är av märket Desigual. Hon hade flera förslag på mingelmat och just ostbollarna fastnade jag för och de var jättegoda.

Cream cheese-bollar med "ostkrokskross"
cirka 25 stycken
200 g färskost av typ philadelphia
8 torkade aprikoser (cirka 50 g)
3 msk hackad sötmandel
1 krm chiliflakes
1,5 dl krossade ostkrokar
salt
  • Låt färskosten bli rumsvarm, cirka 30 minuter.
  • Finhacka aprikoser och mandel. Blanda med osten och tillsätt salt och chiliflakes.
  • Rulla till små bollar (kladdvarning!) ungefär lika stora som körsbärstomater. Lägg på ett fat och ställ in i kylen minst en timme. Man kan med fördel göra detta dagen innan. Det blir bättre smak på bollarna.
  • Krossa ostkrokar till fina smulor. Rulla bollarna i smulet och servera.


Bilden har jag lånat från Buffé där även receptet finns.

Kommentarer
Postat av: Maria

Och när man kommer fram till öknen, det är då det är dags att börja gå :)

Postat av: Karro

Låter supergott! Det där fixar väl du,och så kan du få ta hand om laxbollarna också.Säkert lika goda!

2011-10-10 @ 20:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0