Lördagsmiddag
Nu är det full aktivitet i köket. Alla spisplattor är upptagna och det finns inte en ren kastull att uppbringa. Har du en att låna ut? Om två timmar kommer middagsgästerna. Middagen har jag förberett länge - mentalt. Kanske skulle jag ha gjort något mer handgripligt igår kväll men så blev det inte. Hade en liten dröm om att hinna ta ett avslappnande bubbelbad före sex. Klockan sex! Men det är nog bara att glömma. Nu börjar maken provsmaka matlagningsvinet! Bäst att rädda innehållet dit det ska vara innan han provsmakat upp alltihop.
Den manliga delen av besöket är grym på matlagning. Hans specialitet är det italienska köket. Därför har jag bestämt mig för att skippa allt som har med Italien att göra. Det blir istället en försvenskad meny med franska inslag. Jag tycker ju också att man bör anpassa matlagning till säsong. Med frysen full av renkött och grönsaksdiskar i butikerna som dignar av rotfrukter får det stå som bas till kvällens meny som kommer att bli så här:
Starter
Cream cheese-bollar med ostkrokskross
Bruschetta med tapenade och vilda tomater
Malvasia Dolce
Förrätt
Fransk gratinerad löksoppa
Öl
Huvudrätt
En försvenskad variant av boeuf bourgouign, potatis- och palsternackskompott och syltad gurka
Mas Louise
Dessert
Godaste äppelsmulpaj med hemmagjord vaniljsås
Nivole
Recept på läckerheterna kommer under veckan. Ha en trevlig kväll!