Fajitasgratäng

Hoppsan! Det blev visst ett helguppehåll. Ibland kan jag tycka att det är skönt att inte slå på datorn och försöker så göra i alla fall en dag i veckan.... ibland.

Ser också att det är himla länge sedan det var ett matrecept. Grundtanken var ju att jag skulle bjuda på middagsuppslag. Så, mätt och nöjd delar jag gärna med mig av kvällens middagsrecept. Nu var det något som jag plockade ihop så jag har ingen exakt mängd. Man tager vad man haver. Jag har tidigar i bloggen lämnat recept på en fajitasgratäng med kyckling. Det är väl egentligen samma princip men jag bytte ut kycklingen mot renstek.

Fajitasgratäng med skav
cirka 1 kg kött (jag tog en renstek) som skavas i tunna bitar. Stek i margarin. Tillsätt tacokryddor, vatten och
2,5 dl iMat eller creme fraiche.
Låt puttra en stund.
Jag tyckte att det var dålig fart i smaken och tillsatte svartpeppar, cayennepeppar och lite salt.
Hit kan man förbereda dagen innan.
Varva köttgrytan med tortillabröd i en ugnssäker form.
Riv 2 dl ost och strö över gratängen.
Grädda i 225°C i cirka 15 minuter tills osten smält.
Servera med sallad, tomater, lök, tacosås och creme fraiche.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0