Fisk i ugn
Kompis K berättar ofta om de goda middagar som tillagas hemma hos henne. Det är nog oftast maken som står för matlagninen vad jag förstått. Men härom dagen gjode hon visst en riktigt god fiskrätt. Sik i ugn. Hon berättade målande om alla ingredienser och tillbehör. Det lät riktigt smarrigt och jag blev sugen och planerade in något liknande till i söndags. Hon hade sik som hon snittade över sidan, salt, citronpeppar sen slog hon grädde över. Det var vad jag kom ihåg. Det vill säga, nästan ingenting. Jag gjorde en egen variant tills jag får recpetet av henne. Det blev också jättegott.
Fisk i ugn - 5 personer
3 rödingar, snittas över sidan
1 lök
2-3 dl grädde (jag hade iMat)
salt
örtkrydda
citronpeppar
Stampad potatis
10 potatisar
saften från en halv citron
oregano
salt
peppar
Fisk i ugn - 5 personer
3 rödingar, snittas över sidan
1 lök
2-3 dl grädde (jag hade iMat)
salt
örtkrydda
citronpeppar
- Salta och krydda fisken och låt det dra minst 30 minuter.
- Hacka löken grovt och lägg den i formen med fisken.
- Slå över grädden och ställ in i ugnen.
- Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller använd en termometer och ta då ut när temperaturen visar 55°C.
Stampad potatis
10 potatisar
saften från en halv citron
oregano
salt
peppar
- Skrubba, skala och skär potiatisen i grova bitar.
- Täck med vatten och salta
- Koka tills potatisen nästan faller sönder.
- Slå bort det mesta av vattnet.
- Blanda ner raspet från en citron och saften från en halv citron.
- Stampa så att det blir mosliknande.
- Smaka av med oregano och peppar
Kommentarer
Trackback