Mustig gryta med tagliatelle

Efter ett litet avbrott med surströmming återvänder jag till den vita lådan med massor av kokat kött i. Hela familjen blev nöjd med middagen i gårkväll och nöjdast var nog mamman som lade max 30 minuter på söndagsmiddagen.

Mustig gryta med tagliatelle - 5 portioner
1/2 lök
1/2 squash (och hur stor är den hela kan man fråga sig? Ta så mycket du själv vill!)
1 tsk salt
2 vitlökar
1 pkt ekologiska krossade tomater
2 dl köttbuljong
150 g korv med mycket smak
3 dl kokt kött
1 tsk timjan
1 krm cayennepeppar

  • hacka löken och stek den gyllene i lite olja på svag värme
  • skala och skär squashen i små bitar. Fräs den tillsammans med löken tills squashen mjuknar
  • tillsätt salt, pressad vitlök tomatkross och buljong. Låt koka ihop.
  • Skär korven i strimlor och häll den i grytan tillsammans med köttet (som redan är kokt)
  • smaka av med kryddor
Servera med en god sallad och tagliatelle.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Grytor blir godare om de tillagas dagen innan. Den får som suga i sig alla smaker.

Maken, S2 och jag for på en lite tur igår kväll, rakt västerut. Kvällens färger var fantastiska. Ett litet norrsken visade sig också. Och vart hade jag min kamera? HEMMA! Att jag inte lär mig. Har gjort det förr och gör det om och om igen...

Nåväl, bjuder dig på en norrskensbild från våren 2011.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0