Ordningen är återställd - banankaka till kvällsfika
"Hur många tallrikar ska jag ta fram?" undrade S3 när hon skulle duka till middagen. "Räcker det med tre?" Tänk för att det inte gör det! I går kom mamman hem efter nästan fyra veckors frånvaro och lagom till köttet var stekt gled en glad och sprallig S2 in genom dörren efter 10 dagar i London och Paris. Middagen avslutades vid 20.30 med en banankaka. Släng aldrig en banan! om den inte har möglat. Ju brunare den är desto mer smak blir det på kakan. Nu hällde jag i lite av varje och tycker själv att den blev riktigt god.
Banankaka
3 övermogna bananer
2 dl socker
3 ägg
1 dl havregryn (gärna med fibrer)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 dl olja med neutral smak
Banankaka
3 övermogna bananer
2 dl socker
3 ägg
1 dl havregryn (gärna med fibrer)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 dl olja med neutral smak
- Vispa bananer och socker
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa lite mer
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner det tillsammans med oljan
- Smörj och ströa (gärna med kokos) en avlång sockerkaksform
- Grädda i 175 °C i cirka 30 - 40 minuter
Kommentarer
Trackback