Storkok

Natten var lång och sömnen kort. Det mesta av djuret ligger i boxen. Ett storkok har det blivit. S1 hjälpte mig med det sista under förmiddagen och vi hade det riktigt mysigt. Passade på att ge henne en lektion i hur man kan planera sin matlagning med storkok... ska jag säga som öppnar kylen och undrar vad jag ska hitta på fem minuter innan någon av de tre s'en ska på kvällsaktivitet.

Nu har jag i allafall räddat middagsfriden några kvällar framöver. Med fem liter buljong och massor av kokkött så ska jag med lite fantasi förse familjen med allehanda spännande grytor och soppor. Vi får se hur länge det räcker. Kan hända att jag ger upp och fryser in något.

I kväll har det i alla fall serverats...

Pepparrotskött

6 dl buljong
5 dl kött
2 msk riven pepparrot (Mer eller mindre. Det är en smaksak.)
Koka upp och tillsätt
1 dl iMat (creme fraiche eller grädde)blandat med
0,5 dl vetemjöl

Servera kokt potatis och rårivna morötter till.

Maken är inte så förtjust i pepparrot. Passande nog så var han borta ikväll. S1 anslöt lite senare och fick knappt något. Så ovanstående mängd räcker till 3,5 personer enligt våra mått mätt - om man vill bli mätt;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Pepparrotskött är ju så gott!

Postat av: Elli

Jag håller med Maria, pepparotskött är såååå gott!:)

2011-09-16 @ 20:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0