Tonfiskgryta

"Mamma! Du gillar verkligen grytor" säger S2 när hon tittade ner i grytan inför middagen igår kväll. Jo. Det gör jag. Och soppor. Det är lätt att laga. Man kan göra stora mängder så att det räcker till några luncher eller med hjälp av lite uppiffning förvandlas till en ny rätt.

Igår vankades det tonfiskgryta. Det blev lite av mitt favoritkoncept. Man tager det man haver... Den var klar inom loppet av 30 minuter och blev matig. S3 hade en liten kompis på besök som blev så nyfiken på min gryta. Flickan i fråga är i mina ögon lite kräsen men dissade sin pappa när han kom för att hämta hem henne. Hon åt två stora portioner men petade undan de svarta bönorna. Jag frågade om hon inte gillade bönor. "Jo då. Men jag vill inte prutta!" Jag kunde intyga att man inte alls pruttar av svarta bönor och snabbt var de borta från tallriken då hon hörde att bönor är bra för barn som växer och tränar.

Tonfiskgryta i en hast - 5 portioner
10-12 potatisar beroende på storlek
10 cm finstrimlad purjolök av den vita delen
1/2 squash
2 burkar tonfisk
2 dl svarta bönor
2 msk tomatpuré
1 dl hackade gröna oliver
1 chilifrukt
Några stänk av worchester shire sås
Färsk basilika
  • Borsta eller skala potatisen. Skär den i grova bitar. Slå över vatten så det knappt täcker potatisen. Salta och låt det börja koka.
  • Strimla purjolöken och skär squash i mindre bitar och häll det i potatisgrytan. Låt koka tills potatisen är mjuk.
  • Strimla pepparfrukt och låt koka med.
  • Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt det koka upp. Potatisen mosar sig och gör grytan simmig.
  • Smaka av med salt, peppar och basilika
Nu hoppas jag för min egen skull att de svarta bönorna inte var så pruttiga. Annars kommer den lilla flickan aldrig att förlåta mig och hon kommer definitivt inte att äta min mat igen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0