Baka lite mera
Men hur gick det här till? Här är man delägare i ett helt bageri som har hållit igång i mer än en vecka. Vi, K-ollegan och jag, har verkligen försökt att bygga upp ett lager inför den kommande marknaden och vårt deltagande i matmarknaden på Kaitumgården. Vi har bakat massor av goda små kakor till Prästens Kök. Fort var det gjort när man hade en stor degblandare till hjälp. Men vad händer? Jo kakorna tar slut redan första dagen. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och knåda en deg för lite mer kakor. Vem kan motstå ett solrossnitt bakat på äkta smör och kärlek?
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solroskärnor
Blanda allt till en deg och rulla ut till längder på en plåt. Platta rullarna lite. Grädda i 175°C i cirka 15 minuter. Skär i snittar i önskad storlek, stora eller små.
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solroskärnor
Blanda allt till en deg och rulla ut till längder på en plåt. Platta rullarna lite. Grädda i 175°C i cirka 15 minuter. Skär i snittar i önskad storlek, stora eller små.
Kommentarer
Trackback