En degig historia

I går drog jag igång med lite bak. Jag var riktigt sugen på att baka och hade nog gärna ägnat hela kvällen åt diverse bak Men någonstans i planeringsstadiet så blev det en liten förändring. Rensade fruktfatet och räddade de bruna bananerna från komposttunnan. En saftig banankaka serverades till kvällsfikat.

Det blev även lite matbröd. Jag har ju mitt grundrecept som håller i vått och torrt. Egentligen är det bara mjölsorterna som jag varierar och formen på brödet. Bullar, baguetter, runda bröd eller limpor.

Lättbakat matbröd
1 pkt jäst
7,5 dl ljummet vatten
2 msk sirap eller honung
1 msk salt
Mjöl av valfri sort. Jag vill gärna ha degen lite kladdig.
Jäs tills du får tid att baka ut:) Allt från 30 - 120 minuter.
Om jag vill jäsa över natten halverar jag jästmängden.
175°C i 30-40 minuter. Sen har man en härlig doft i huset av nygräddat bröd.




Sen kan man ju undra hur jag fick deg i håret... Jag är alltid livrädd att få hår i brödet. Men deg i håret? Det hade jag väl inte tänkt mig. Efter mycket pillrande och ett visst håravfall är håret degfritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0