New York - dag 3

Vi drog oss mot femte avenyn. En sväng in i Central Park. Jag tror visst det var min födelsedag! Hurra hurra. Inget storbak. Ingen tårta. Men vet du. Det gick alldelse underbart jättebra i alla fall.

Jag tycker att det är jättekul att bara sitta och titta på människor runt om. Människor som passerar, som gör något. En häftig diskussion. Någon som spelar. Någon som tigger. Kom och köp! Den stora massan av alla människor som rör sig på denna lilla yta.

Maken som är medlem i klubben för ointressant vetande har berättat att det ryms 333 Manhattan i Jokkmokks kommun. Tydligen är det som så att på Manhattan bor det 333 gånger så många människor som i Jokkmokks kommun. Åter igen får bilderna tala för sig själv. Många människor är det i alla fall.


































New York - dag 2

Någon jet lag hade vi inte tid att känna av. Efter några timmars sömn på Hotel Carter, ett halft kvarter från Time Square, drog vi iväg för att äta frukost och sedan ta oss an staden.

Frukost är för många en vana. Och som jag längtat efter bagels. Med cream cheese och tomat. Mums. Varje morgon. Ingen förändring. Nej tack.

Nå. Tillbaka till dag 2. När frukosten var avklarad började vi dra oss efter Broadway mot Battery Park och färjan till Frihetsgudinnan. S3 största önskan var att få åka till frihetsgudinnan. Det skulle vi väl fixa. Trodde vi ja!

Efter Broadway finns x antal butiker. Med två mycket shoppingsugna tonåringar blev det en lång tur innan vi nådde vårt mål - många timmar senare än vad pappan hade tänkt. Och för den delen parkerade maken och S 3 mer eller mindre utmattade i en rosa fotölj hos Victorias secret där jag är helt säker på att de passade på att ta en kort power nap medan de övriga S:en yrade runt och provade BHar i olika färger och modeller. Jo jag hade också tänkt köpa en men gav upp efter att ha svettats i en rosa provhytt med några olika bhar och två döttrar som pockade på hjälp.

Åter igen får bilderna tala för sig själva. Det blir mycket byggnader men håll med mig! Det är rätt läckert med alla dessa moderna byggnader blandat med lite äldre arkitektur.

...Frihetsgudinnan? Jo hon vinkade till oss när vi åkte förbi. I fel båt. På väg till Staten Island.



















Nattsudd hann vi också med. Dumt att sova bort tiden!







New York - dag 1

Nu ska jag försöka mig på att ladda upp lite bilder från en underbar långweekend i New York.

Vädret var fantastiskt och mycket varmare än vad det brukar i mitten av april.  +25C. Vi njöt. Vi for med rätt tomma resväskor. I sista stund slängde jag med en sommarklänning och den användes flitigt - läs varje dag.

Bilderna får tala för sig själv.















Jobba hårt.

I morse var jag supereffektiv. Och så är det. Har man ett tydligt mål att jobba mot så blir man mer effektiv. Om målet dessutom är en favoritsysselsättning - ja då går det under. Två bullbak, några mackor och ett gäng mjukkakor - och tro det eller ej - 09.15 var jag i pisten. Vilken belöning jag fick! Det kom bra med snö igår. Backen var mjuk och fin. Puckelpisten var en dröm.
Nu är det bara drygt en vecka kvar av skidsäsongen. Som vanligt får jag panik och tycker att jag åkt för lite skidor. Och vet du....i år har jag verkligen åkt lite skidor. Längtar redan till en ny skidsäsongen.


Förvånad?

Ryktet gick snabbt genom byn. Maken, Mr Newhouse har setts hand i hand, promenerandes med en riktigt snygg 19 åring. Är det hans älskarinna?



Oj vad vi har skrattat. En sak var rätt. Maken vandrade hand i hand med en riktigt snygg tjej. Men sen blev det två fel.
  1. Hon är 15 snart 16.
  2. Det är hans dotter. Och min med för den delen.

Det som förvånar mig är att människor i detta lilla samhälle fortfarande inte känner igen S2. Hon är född och uppvuxen här. Är en social skit och syns ute. Både själv och med familjen.

Ja ja. Vi gav dem lite att fundera över. Det var ju kul. Eller hur?

 


Hur gick det till?

Jag har verkligen legat av mig. Med bloggande. Ja. FÖRLÅT! förlåtförlåtförlåt. Men jag kan tyvärr inte lova någon bättring. Har flera olika inlägg i mitt huvud. Sänker ambitionen från ett inlägg per dag till ett inlägg då och då. MEN med större frekvens än hittills. Kan väl sammanfatta det med att jag gick in i en liten lanthandel och har knappt tagit mig ut därifrån. Håll ögonen öppna efter K-ollegans om min nästa projekt, boken "En bagerinnans bekännelse".

I går kom vi hem från NYC. Familjeweekend. Det kommer lite bilder... snart! Stackars S3 har varit rejält sjuk under hela resan men kämpat på tappert för att inte missa något. På väg hem från Lule ringde jag VC och fick en tid till henne. Vi skulle ha tid att åka hem, packa ur och äta något snabbt. Något snabbt i vår familj är snabbnudlar. Alla gillar det också. Den här gången BRÄNDE jag fast hela skiten i kastrullen! Hur gick det till? Det undrade en förvånad S2 också. Det är inte bara bloggandet utan även matlagningen som jag tappat kollen på. Men nudlar... hur svårt kan det vara?

Idag fyller S1 19 år. Där kan man också undra, hur gick det till? Det var ju inte länge sedan jag höll ett litet svarthårigt troll som luktade alldeles underbart i min famn. Återigen ett bevis på att tiden går fort. Alldeles för fort.

Nu ska jag i allafall försöka mig på lite hembageri. Och börjar med att misslyckas. Tar fil istället för mjölk till bullarna. Ställer mig samma fråga...igen. HUR GICK DET TILL? Ja ja. Vetebullar med en lätt smak av mjölksyra. Kan det bli gott?


RSS 2.0