En stilla afton

Det är så magiskt vackert runt sjön där jag huserar - Kåbdalis jaur. Varje gång jag passerar stannar jag och njuter. Varje dag är olika. Nu bjuds det på en kaskad av vackra färger. 
 
I gårkväll stack kolleganK och jag ut med kanoten. Spegelblankt. Tyst. Magiskt vackert. Vi såg svanparet som huserar i sjön. Försökte komma nära men blev avslöjade. Paddlade genom sjögräset som ritade vackra mönster på vattenytan. Vassen böjde sig i roliga formationer. Rönnbärsträdet speglade sig i sjön. Jo du är jättevacker! Rådimman kom. Mörkret la sig över sjön. Den halva mångubben tittade upp över trädens toppar och speglade sig i sjön. Jo du ser också rätt bra ut:) När vi klev i land konstaterade vi att det var rätt mörkt men ögonen hade vant sig.
 
Jag hade kameran med mig. Vem vet. Kanske jag lyckas redigera några bilder och lägga ut. Tillsvidare får ni hålla tillgodo med bilder från mobilen.
 
 
 
 
 
 

Sweet sixteen

Varje dag säger vi "Oj vad tiden går fort". KolleganK och jag konstaterar ofta att tiden i den lilla lanthandeln har en alldeles egen fart. Där går det ännu fortare. 
 
Denna dag minns jag alldeles speciellt. Den står mig väldigt varmt om hjärtat. Och jag var med om den absolut häftigaste upplevelsen i mitt liv.
 
Det är sexton år sedan. Och jag sov lite för länge. Så i vanlig ordning var maken och jag sena. Den är gången visade det sig att vi var alldeles för sena. Eller inte? På väg till Gällivare strax efter Porjus blev det tvärnit. Och i skuffen på vår Volvo 745 föddes hon snabbt och lätt vår älskade S2. Det var vi tre. En oändlig tystnad. Höstkallt och galet vackert. Och i min famn hade jag en av de vackraste små skapelser. Hade ingen aning om vem det var eftersom jag snabbt lindade in henne i en tröja. Sen vågade jag inte titta. Så spänningen om pojke eller flicka fick leva vidare ännu en liten stund.
 
Upplevelserna har fortsatt med denna lilla flicka som nu växer och blir... ja, vuxen?
 
Som vi diskuterar, argumenterar, skrattar och bråkar. 
 
Jag önskar dig all lycka genom livet och hoppas att du fortsätter att vara den du är och tror på dig själv. För det gör jag.
 

RSS 2.0