Galamiddag i Warzsawa
Nu är jag hemma efter en tre dagars utflykt till Polen. Närmare bestäm till Warzsawa. Konferens med EU's ambassadörer för kvinnors företagande. Det är alltid lika spännande att åka på dessa konferenser. Att mingla, mötas, utbyta erfarenheter, få tips, skratta och ha kul. Mest roligt är det att träffa mina svenska kollegor.
Jag är positivt överraskad av Warzsawa och åker gärna tillbaka - snart. Trevlig stad. Lätt att ta sig runt i. En vacker gammal stadsdel som bjöd på en fotoutflykt. Billig fantastisk shopping. Och maten.... men håll i hatten! Där blev jag nog mest överraskad. Första kvällen gick vi svenska tjejer på "Röda grisen". Mysig inredning. Personal i läcker klädsel. En meny som inte gick av för hackor. Efter en längre fundering bestämde jag mig för en baconsoppa, gulasch med potatiskaka och en stor stark. Hela kalaset gick på 100 spänn! Maten var ljuvlig.
Det finns mycket att berätta om dagarna i Polen men eftersom detta trots allt ska vara en blogg med huvudfokus på mat (ett fokus som jag ofta tappar) så ska jag berätta om gårdagens galamiddag.
Fint värre med en vacker inbjudan.
Bussen tog oss till Palace of Culture and Science.
Mingel med juice och tilltugg... tills någon i gänget upptäckte...
Chockladfondue!!! Du kan ju gissa vart det svenska gänget parkerade.
Middagen intogs i ett rosa skimmer. Man hade på ett lyckat sätt lekt med ljussättninen.
Förrätt: Oscypek (polsk rökt fårost) med färsk spenat och apelsinvinegrette.
Soppa: Kräftbuljong med gratinerade kräftor och grönsaksjulienne.
Huvudrätt: Rostad anka (säger man så?) med potatisgratäng, vinkokt plommon, plommonsås och sallad på fänkål.
Dessert: Chokladmousse
Jag är positivt överraskad av Warzsawa och åker gärna tillbaka - snart. Trevlig stad. Lätt att ta sig runt i. En vacker gammal stadsdel som bjöd på en fotoutflykt. Billig fantastisk shopping. Och maten.... men håll i hatten! Där blev jag nog mest överraskad. Första kvällen gick vi svenska tjejer på "Röda grisen". Mysig inredning. Personal i läcker klädsel. En meny som inte gick av för hackor. Efter en längre fundering bestämde jag mig för en baconsoppa, gulasch med potatiskaka och en stor stark. Hela kalaset gick på 100 spänn! Maten var ljuvlig.
Det finns mycket att berätta om dagarna i Polen men eftersom detta trots allt ska vara en blogg med huvudfokus på mat (ett fokus som jag ofta tappar) så ska jag berätta om gårdagens galamiddag.
Fint värre med en vacker inbjudan.
Bussen tog oss till Palace of Culture and Science.
Mingel med juice och tilltugg... tills någon i gänget upptäckte...
Chockladfondue!!! Du kan ju gissa vart det svenska gänget parkerade.
Middagen intogs i ett rosa skimmer. Man hade på ett lyckat sätt lekt med ljussättninen.
Förrätt: Oscypek (polsk rökt fårost) med färsk spenat och apelsinvinegrette.
Soppa: Kräftbuljong med gratinerade kräftor och grönsaksjulienne.
Huvudrätt: Rostad anka (säger man så?) med potatisgratäng, vinkokt plommon, plommonsås och sallad på fänkål.
Dessert: Chokladmousse
Kommentarer
Postat av: Maria
Pax för chokladmoussen :) - ser s..tgod ut.
Trackback