Studieresan - del 2

Få se vart var vi nu? Jo. På väg från Östersund för att hinna till Färila innan klockan 17.30 för då stänger Björks i Färila. Och vad är det då? Från början ett slakteri som sedan växt och utvecklats. Idag har man en charkfabrik. Den gamla fastigheten, som startade som slakteri 1905, används idag som charkbutik. Än idag drivs det av samma familj.



Kvinnorna som arbetade i butiken berättade om hur det var förr när slakteriet låg på bottenplan. När djurkropparna hängde bakom butiken. När barnen i byn samlades i slänten för att titta när man slaktade en häst. Det var riktig underhållning.



Disken var välfylld av spännande produkter. Vi köpte med oss middagsmat. Bacon på metervara som tillagades hos lilla papsen i Järvsö smakade riktigt gott efter allt bröd vi frossat i. Även hunden läskades.



Vi fortsatte vidare efter Ljusnans dalgång och gissade oss till den vackra vyn i det totala mörkret. Rätt sent, rätt trötta checkade vi in på Lapphagens bo på lada.

Säg den sömn som varar. Tidigt på morgonen, jättetidigt, började mobiltelefonerna att tralla på olika oljud. Dags att kliva upp. Ut med hunden. Släta ut kläderna och få sig en kopp kaffe.

Sen var det dags för ett riktigt spännande besök. Men det får du vackert vänta med att höra tills i morgon. Man kan ju inte ta allt på engång:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0