Falsk toscakaka

I kväll har jag fått mig en boost som heter duga. Jag ler forfarande och funderar en del. Byfinnar, lappjävlar och annat pack. En musik- och jojkkabaré med humoristiska glimtar från livet i Sápmi. Vilken föreställning. Det var en känslomässig resa som växlade med tidens hastighet. Du som gjorde ett val att inte gå har verkligen missat något. OM du har möjlighet att gå - tveka inte!

Nu tycker jag att det är dags för ett recept. Det var längesedan det bjöds på något sött. S2 samlar pengar till en resa nästa höst och det blir en hel del bakning till olika försäljningar. Falsk toscakaka är hennes stående favorit och den är god. Receptet kommer från en god vän.

Falsk toscakaka
Läs hela receptet först!
4 ägg
4 dl socker
3 dl mjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk cacao
150 g smält margarin

Blanda ingredienserna till kakan och bred ut i långpanna. Jag tycker att det är enklast att lägga bakplåtspapper i långpannan. Grädda i 200° i 10 minuter. Ta ut kakan och bred på toscasmet. Grädda i ytterligare 10 minuter. Kakan är rätt kladdig så den blir godast om den får vila.

Toscasmet
4 dl cocosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl grädde/imat
50 g margarin

Blanda ingredienserna till toscan och koka i 5 minuter. Bred ut över kakan och grädda kakan i ytterligare 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0